Eläinkoulutusten myyntiä verkossa

Koiruuksien klubi on onnistunut rakentamaan itselleen mittavan verkkokurssivalikoiman ja hankkimaan niille paljon asiakkaita. Näin ei kuitenkaan ole ollut aina.

Koiruuksien klubin perustajat Helmi ja Heidi ottivat yhteyttä Verkkokurssitehtaaseen muutama vuosi sitten. Heillä oli käytössään avoimen lähdekoodin verkko-oppimisalusta, joka ei kuitenkaan soveltunut verkkokurssien myyntiin. He halusivat rakentaa koulutusbisneksensä uudelle tasolle ja tarvitsivat siihen toimivan ratkaisun.

Alla olevassa jutussa Helmi ja Heidi kertovat omin sanoin kokemuksistaan Verkkokurssitehtaan kanssa tekemästään yhteistyöstä.

Isoon haasteeseen olikin tarjolla helppo ratkaisu

”Mehän aloitimme verkkokurssien pakertamisen Moodlella. Hieman hankala, oppilaitosmainen ja visuaalisesti ei niin hirveän hyvin muokattavissa. Opiskelijat, jotka ovat kulkeneet kanssamme alusta saakka, muistavat varmasti tuon ajan.

Muutama vuosi sitten siirryimme tekemään yhteistyötä Verkkokurssitehtaan kanssa. Alustaksi tuli Verkkokurssikone. WordPressin ja WooCommercen päälle rakennettu alusta oli valintana helppo. Tähän yhdistelmään luottavat myös monet tosi isot toimijat. Laskimme, että nämä eivät varmaan katoa markkinoilta heti huomenna. Emme halua olla joka vuosi vaihtamassa alustaa. Myös tietoturva painoi paljon vaakakupissa.”

Mutta ah, se hetki kun Verkkokurssitehtaan Ilpo kysyi, että millaisen visuaalisen ilmeen haluaisitte. Selasimme vaihtoehtoja ja olimme kuin lapset karkkikaupassa. (No me ollaan kyllä vähän siellä karkkikaupassa edelleen.)”

Lue myös: Näin ohjelmistoyritys hyödyntää verkkokursseja opetuksessa

Tietoturva on Koiruuksien klubille tärkeä asia

“Meille on ihan erityisen tärkeää turvallisuus, helppokäyttöisyys, se että homma toimii ja näyttää hyvälle. Isona plussana pidimme sitä, että saamme toimia kotimaisen yrityksen kanssa ja siellä on ihan oikeita ihmisiä töissä. Sellaisia, joilla on nimi ja joilta voi kysyä ja joilta saa vastauksen nopeasti. Tätä kaikkea etsimme ja löysimme sen Verkkokurssitehtaan kautta. Ei olla vaihtamassa.”

Lue myös: Näin myydään koulutuksia Suomesta Intiaan

“Meillä on nykyisin käytössä juuri sellainen kokonaisuus jota tarvitsemme eli:

  • verkkosivusto
  • verkkokauppa ja hyvät maksutavat
  • verkkokurssialusta sekä
  • sähköinen markkinointi ja markkinointiautomaatio liitettynä järjestelmään.

Kaikki koulutusten myynnissä tarvittavat löytyvät samasta järjestelmästä eikä meidän itse tarvitse huolehtia ollenkaan teknologiasta. Ilman Verkkokurssitehdasta järjestelmä olisi jäänyt meiltä rakentamatta tai ainakin siihen olisi mennyt tolkuttoman paljon aikaa.

Meidän ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin sisällöistä. Saamme palvelimen, teknologian, ylläpidon ja kehityksen sekä suomenkielisen tuen Verkkokurssitehtaalta.”

– Helmi ja Heidi Pesonen, omistajat, Koiruuksien Klubi Oy –


Ilpo Tuononen
Toimitusjohtaja ja perustaja
Verkkokurssitehdas Oy