Verkkokoulutusten markkinointijärjestelmä

Sähköpostimarkkinointia pidetään yhtenä tehokkaimmista tavoista markkinoida verkkokursseja. Sähköpostia käyttää maailmassa yli kolme miljardia ihmistä (tilanne syksyllä 2021), joista esimerkiksi Googlen gmailin käyttäjiä on yli miljardi. Sähköpostin käyttäjien määrän arvioidaan nousevan 4,48 miljardiin vuoteen 2024 mennessä.

Markkinointijärjestelmissä on lukuisia hyödyllisiä ominaisuuksia ja automaattisia toiminnallisuuksia. Menestynyt verkkokoulutusten myynti sisältääkin usein sekä sähköpostimarkkinointia että markkinointiautomaatiota.

Kehittämässä verkkokoulutuksia?

Asiakkaidemme verkkokoululutuksissa on jo yli 60000 suomalaista opiskelijaa.

Kauttamme ELY-keskuksen ja Business Finlandin tukirahoitukset (50%-100%) helposti ilman byrokratiaa.

llpo Tuononen, CEO


Miten voimme auttaa?

"*" näyttää pakolliset kentät

Miten voimme auttaa?
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Markkinointi sähköpostitse on kustannustehokasta, usein jopa maksutonta, mutta jakelulistojen rakentaminen ja ylläpitäminen vaativat resursseja. Onkin hyvä pohtia ennakkoon myös, miten jakelulistat rakennetaan ja miten niitä pidetään ajan tasalla.

Sähköpostimarkkinointi ymmärretään usein harhaanjohtavasti ainoastaan “spämmäämiseksi”. Siitä ei kuitenkaan ole kyse, kun toiminnassa noudatetaan sähköisen viestinnän tietosuojalakia ja hyviä tapoja sekä toimitaan EU:n yleisen tietoturva-asetuksen GDPR:n mukaisesti. 

Yleisin tapa toteuttaa sähköpostimarkkinointia on tehdä se käyttötarkoitukseen tarkoitetulla järjestelmällä. Näitä järjestelmiä kutsutaan yleensä joko uutiskirjetyökaluiksi (Email Newsletter) tai markkinointiautomaatiojärjestelmiksi (Marketing Automation).

Verkkokoulutusalustalle rekisteröityneen, verkkokaupasta ostaneen tai myyntisivulla sähköpostiosoitteensa antaneen henkilön yhteystiedot on mahdollista saada siirtymään markkinointijärjestelmään automaattisesti, jolloin tietoja ei tarvitse siirtää sinne enää erikseen käsin. Tämä tapahtuu integroimalla järjestelmät toisiinsa. 

Verkkokurssikonetta®️ käyttävät mm.

Tutustu muihin referensseihin täällä

Sähköpostiviestejä on mahdollista lähettää automatisoidusti, ajastetusti ja käsin niin verkkokoulutusalustalta, verkkokaupasta kuin markkinointijärjestelmästä. Viestit toimitetaan normaaleina sähköpostiviesteinä asiakkaan sähköpostiosoitteeseen.

Automaattisesti lähetettävät viestit perustuvat käyttäjän toimintaan (Action), joka laukaisee (Trigger) viestin lähetyksen ilman, että ylläpitäjän tarvitsee lähettää viestiä manuaalisesti.

Näistä yleisesti käytetty englanninkielinen termi on Autoresponder. Suoraan suomenkielistä käännöstä tästä termistä ei taida olla mutta verkkokoulutusalustoissa, verkkokaupoissa tai markkinointiautomaatiojärjestelmissä näiden automaattisesti muodostuvien viestien käyttö on todella yleistä. 

Yleisesti käytetyimpiä automaattiviestejä verkkokoulutuksissa ovat mm:

 • Kuitti ostoksesta
 • Ilmoitus tilin luomisesta
 • Ilmoitus salasanan luomisesta tai vaihtamisesta
 • Tervetuloa kurssille -viesti
 • Tieto, että jokin kurssille ajastettu sisältö on saatavilla
 • Ilmoitus, että kurssin todistus on generoitu ja ladattavissa
 • Uutiskirjeet

Markkinointijärjestelmissä on lukuisia hyödyllisiä ominaisuuksia, joten niitä kannattaa ja on turvallista käyttää. Yleisimmin käytettyjä hyviksi todettuja ominaisuuksia ovat mm. seuraavat:

 • Ajastetut kampanjat, automaattiviestit sekä suorat viestit yksittäiselle tilaajalle
 • Asiakaslistojen automaattinen ylläpito
 • Markkinointikieltojen automaattinen ylläpito
 • Helpot integraatiot eri järjestelmien välillä (yleisimmin markkinointijärjestelmän sekä verkkokoulutusalustan, verkkokaupan ja myyntisivujen välisiä integraatioita)
 • Näyttävät ja helppokäyttöiset kirjepohjat
 • Kattavat analytiikat ja raportit

Kehittämässä verkkokoulutuksia?

Asiakkaidemme verkkokoululutuksissa on jo yli 60000 suomalaista opiskelijaa.

Kauttamme ELY-keskuksen ja Business Finlandin tukirahoitukset (50%-100%) helposti ilman byrokratiaa.

llpo Tuononen, CEO


Miten voimme auttaa?

"*" näyttää pakolliset kentät

Miten voimme auttaa?
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.